Verzorg je boeket met liefde

Als je een mooi boeket hebt gekregen of gekocht, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Flauwers by Laura deelt je graag een paar handige tips hoe je het langste van je boeket kunt genieten! Verzorg je boeket met liefde!

 

Stap 1 – Een schone, passende vaas

Om je boeket mooi te kunnen schikken, heb je een schone vaas nodig. Met een schone vaas voorkom je dat er vieze bacteriën bij de bloemen kunnen komen. Zoek een passende vaas en vul deze met water en het zakje bloemenvoeding die bij je boeket zit.

 

Stap 2 – Bloemen schuin afsnijden

Het is erg belangrijk om de bloemen altijd schuin af te snijden met een scherp mesje! Dit zorgt ervoor dat de bloemen goed water op kunnen nemen en daardoor dus langer mooi blijven. Zijn de bloemen al schuin afgesneden, maar ben je er een tijdje mee onderweg geweest? Ook dan is het erg belangrijk om dit nog een keer te doen. Zorg er ook altijd voor dat er geen bladeren van het boeket in het water staan, want hierdoor wordt het water sneller vies.

 

Stap 3 – De bloemen schikken

Soms past het boeket net niet goed in je vaas. Dan kun je zelf natuurlijk ook het boeket op je vaas zetten. Wil je weten hoe je de bloemen mooi op je vaas kunt schikken? Bekijk het filmpje dat Laura heeft gemaakt onderaan deze pagina.

Lukt dit nou niet? Of laat je het liever aan ons over? Dan is ons bloemenabonnement misschien wel iets voor jou!

 

Stap 4 – Water verversen

Om zo lang mogelijk van je boeket te genieten is het ook altijd goed om na 5 vaasdagen het water te verversen en de vorige stappen te herhalen. Hierdoor is de vaas weer bacterievrij en daardoor kunnen de bloemen weer goed water opnemen.

 

Geniet van je bloemen en verzorg je boeket met liefde!

Lukt het niet om de video te bekijken? Klik dan op de link om het filmpje via YouTube te bekijken:

https://youtu.be/zT9CjC7OW-E